dinsdag 24 maart 2015

How to change your laptop background in a collage


We houden allemaal wel eens van iets nieuws, al is het maar iets kleins. De achtergrond van je mobiel verander je vaak genoeg, maar hoe vaak verander je de achtergrond van je laptop eigenlijk? Zelf vind ik het leuk om een beetje bij elke seizoenswisseling een nieuwe achtergrond te maken, in het thema van dat seizoen, oftewel: de achtergrond die ik jullie nu laat zien is voor de lente! Natuurlijk is het lastig beslissen welke foto's nou typisch voor de lente of voor de zomer zijn, dus het is meer een vrolijke-voorjaars-zon-collage. Enjoy!

Stap 1. Maak een print screen van je oude achtergrond. Ja, gewoon een print screen maken, je zult later wel zien waarom.

Stap 2. Open paint en plak de print screen die je zojuist hebt gemaakt daarin. Vervolgens sla je hem op in je afbeeldingen.Stap 3. Start PicMonkey op en kies 'Design'. Gewoon op klikken, niet kiezen tussen de keuzes die je onder 'Design' krijgt als je erop staat met je muis, maar gewoon op het icoontje van 'Design' klikken.


Stap 4. Vervolgens open je de print screen die je net opgeslagen hebt.


Stap 5. Klik op het vlindertje aan de linker zijde van de pagina en vervolgens kies je 'Geometric'.


Stap 6. Als je daarop geklikt hebt, krijg je dit nutteloze zwarte rechthoekje ergens midden in de bloemetjesafbeelding. Wat je nu doet is simpelweg de mooie bloemetjes afbeelding bedekken met dit zwarte vak, helemaal, van hoek tot hoek. Daarna maak je het vlak wit. Dit kun je doen door op de rechterbalk bij 'Color 2' wit te kiezen.

Stap 7. Ga op zoek naar een aantal leuke afbeeldingen die jij leuk vindt en bij dit seizoen vind passen. Je kunt kijken op Tumblr, Pinterest, We Heart It of andere sites voor afbeeldingen.


Stap 8. Kies de knop 'Your Own' die boven alle geografische tekentjes staat, en voeg ze foto voor foto (ja, heel irritant, maar ze kunnen niet allemaal tegelijk) toe. Nu is het aan jou om ze neer te zetten zoals jij dat wilt. Mijn achtergrond ziet er als een collage uit, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld drie afbeeldingen te kiezen en die in het midden neer te zetten, zodat de rest een witte achtergrond heeft. Wat jij zelf wil.


En dan ziet het er zo uit! Tipje: vergeet hem niet op te slaan, anders is het zo zonde van al dat werk ;). Nu is het enige wat je nog moet doen; hem installeren op je achtergrond. Leuk voor elke keer als je je laptop opstart en je helemaal vrolijk wordt van de achtergrond.

Ik hoop dat jullie iets gehad hebben aan deze tips, voor als je ze nog niet wist natuurlijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten