vrijdag 13 februari 2015

Zo kom je Valentijnsdag door zonder Valentijn

De jaarlijkse ik-hou-van-je-dag staat voor de deur, en velen zullen op deze dag met hun geliefde zijn. Mocht je nou geen vriend of vriendin hebben dan komt dit artikel misschien goed van pas. Iedereen gaat waarschijnlijk leuke dingen doen met zijn of haar vriend of vriendin, en jij? Wat moet jij doen? De hele dag in bed liggen lijkt me ook niks, dat kan natuurlijk wel, als je dat wilt. Ik kies daar niet voor, en heb vandaag een paar tips voor jullie hoe je Valentijnsdag doorkomt zónder valentijn!
Om te beginnen is het morgen zaterdag de 14e, wat betekent dat Valentijnsdag dit jaar in het weekend valt. Lijkt me prima, geen school en dus alle tijd om dingen te ondernemen die je al een tijdje uitstelt.

Lijkt het je nou leuk om iets met je vrienden of vriendinnen te doen, vraag het ze dan. Er is waarschijnlijk nog wel iemand die net als jij geen Valentijn heeft en iets leuks wilt ondernemen. Ik begin eerst met de tips voor als je deze dag alleen door brengt, dus mocht je deze dag met vriendinnen doorbrengen, scroll dan eventjes een stukje naar beneden!

Zo kom je Valentijnsdag in je uppie door
Om maar gelijk bij de eerste en - voor de meesten - moeilijkste stap aan te komen: blijf niet de hele dag in bed liggen. Spring er 's ochtends rond 9 à 10 uur uit, zodat je nog iets aan je dag hebt. Blijf niet liggen tot 1 uur 's middags, want dan is je hele ritme die dag weg en kom je moeilijker op gang.

Maak voor jezelf (en eventueel je ouders/broers/zussen) een uitgebreid ontbijtje, zoals bijvoorbeeld een Engels ontbijt. Dit is heel gemakkelijk te maken, en het is ontzettend lekker. Er zijn ook nog genoeg andere ontbijt recepten te vinden op het internet, waarvan je bij sommigen alle ingrediënten al in huis hebt, dus je hoeft je niet snel nog naar de winkel te haasten voor je eindelijk kan eten.

Na het eten zorg je dat je ouders of broers/zussen de tafel afruimen, en mocht dit nou niet lukken, dan zit er maar één manier op: zelf alles opruimen. Nadat je dat hebt gedaan, ga je niet lui op de bank liggen en televisie kijken, maar begin aan een me-time moment, want ook dat mag wel eens in de zoveel tijd gebeuren.

Begin met het nemen van een lekkere warme douche, maar neem deze vooral niet té warm. Mocht je dit wel willen, sluit dan het douchen af met een koude douche, dit is namelijk beter voor je haar en het laat je haar mooi glanzen. Neem onder de douche eventueel een haarmasker, en wat ik zelf ook vaak doe is een gezichtsscrub. Ik heb een scrub van Rituals die bestemd is voor onder de douche, zodat je hem meteen weer af kunt spoelen, als je dan toch aan het douchen bent. Ben je vervolgens klaar? Een verfrissende en lekker ruikende body lotion kan ook geen kwaad.

Nadat je je gedoucht hebt, is het een mogelijkheid om je op te maken. Ook al ga je de deur niet uit, of ben je helemaal niet goed in alles van make-up, je kunt er wel een tijdje mee goochelen. Probeer bijvoorbeeld een nieuwe oogschaduw uit, wat ik ook nog steeds moet doen.

De rest van de dag hangt een beetje af van de dingen die je leuk vindt om te doen, dus ik heb hier een aantal suggesties op een rijtje gezet. Dit leest iets fijner, aangezien niet iedereen alles leuk vindt.
 • Experimenteren met je haar. Probeer de moeilijkste vlechten uit, of krul/stijl je haar.
 • Vermaak je een tijdje met youtube-video's
 • Ben je nou een blogger: werk dan vast wat vooruit met nieuwe posts. Ben je geen blogger, maar vind je het wel leuk om te schrijven, dan is bloggen misschien iets voor jou. Je zou erover na kunnen denken om een blog te beginnen, maar denk hier wel eerst goed over na voordat je dit doet.
 • Fris je mobiel op met nieuwe achtergronden. Of zoek wat leuke apps op om bijvoorbeeld je instagram foto's te bewerken, en vindt uit wat je er allemaal mee kunt, want hé, wie wil er nou geen mooie foto's?
 • Als we het dan toch over instagram hebben: volg wat nieuwe mensen, en stalk hun account. Niet letterlijk natuurlijk, maar je snapt wel wat ik bedoel; liken, reageren, liken en nog is liken.
 • Ik denk dat de meesten van jullie Spotify wel kennen? Ga de mappen die Spotify zelf in zijn bestanden heeft door en zoek nieuwe nummers op die je leuk vindt, want geloof me, er staan er genoeg op Spotify die je wel leuk vindt, maar nog niet ontdekt hebt omdat ze niet in de top 40 staan.
 • Hardlopen. Dit kan af en toe best lekker zijn, even hardlopen zonder mobiel en mensen om je heen! (:
 • Is er binnenkort iemand uit je familie jarig? Of iemand in jou buurt, zoals een vriend of vriendin. Bedenk wat je voor diegene gaat kopen (en eventueel kun je het alvast bestellen, als het online bestelt moet worden). Op deze manier ben je in elk geval niet te laat met het kopen van een cadeau. 
 • En als we het dan toch over online kopen hebben: shoppen! Als je er deze maand geld voor hebt, kun je even een kijkje nemen bij de nieuwe lente collectie van de H&M, die sinds begin februari uit is. Je kunt natuurlijk ook kijken zonder iets te (kunnen) kopen, want de outfits van de H&M zijn over het algemeen best leuk, dus daar kun je nog redelijk wat inspiratie uit halen.
 • Bak of kook iets lekkers. Je kunt een taart maken die je al heel lang wilt maken, alleen zul je daar waarschijnlijk wel de benodigdheden voor in huis moeten halen. Ook niet zo'n probleem, combineer dit dan met het hardlopen, of fiets naar de supermarkt. Wat je ook kunt doen is het avondeten voor die avond maken: macaroni, boerenkool, ovenschotel... Of gewoon simpel pizza. Is maar net waar je zin in hebt.

Zo kom je Valentijnsdag door met je vrienden of vriendinnen
Je kunt deze dag van de liefde natuurlijk ook leuk maken met je vriendinnen, want ook dat zijn mensen waar je van houdt, toch? Hier een paar leuke dingen die je met je vriendinnen zou kunnen doen op Valentijnsdag!
 • Bak of kook iets lekkers. Ik benoemde hem hierboven ook al even, maar je kunt dit natuurlijk ook met vrienden doen, want dat is dan wel net zo gezellig.
 • Een film kijken. Kijk een film die jullie altijd al wilden zien. Tip: maak van te voren zelf wat lekkere hapjes klaar of maak zelf popcorn, om het net iets leuker te maken.
 • Als we het dan toch over lekkere hapjes hebben: hou een High Tea met je vriendinnen. Er staan genoeg tips op internet, maar ik zou er ook wel een apart artikel over kunnen maken. Yay or nay?
 • Hou een mini-fotoshoot. Iedereen heeft wel een mobiel, en geloof me, zelfs een mobiel kan mooie foto's maken. Als er iemand is met een camera(statief) zou dit natuurlijk handiger zijn, maar een mobiel is ook prima. Ga naar buiten met z'n alle en hou een fotoshoot. Fun!
 • Doe een challenge (of meerdere). Zoek op youtube naar een aantal challenges (Chubby Bunny Challenge, Smoothie Challenge of Baby Food Challenge, genoeg te vinden) en voer ze uit. Film het ook, zodat je het daarna terug kunt kijken.
Dat waren een aantal suggesties die zowel alleen als met vrienden of vriendinnen zou kunnen doen. Mocht hier nou niks tussen zitten wat jou leuk lijkt, dan zullen er vast nog veel meer leuke dingen op google te vinden zijn. Hopelijk is dat niet nodig, en heb je wat aan deze tips!

Hoe komen jullie Valentijnsdag door? Laat het me in de reacties weten, want ik ben erg benieuwd!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten